onsdag 5 april 2017

TERRORISERAD OCH PSYKISKT MISSHANDLAD AV FÖRSÄKRINGSKASSAN

Hejsan Läsare!
Hoppas ni har det bra. Själv är jag fruktansvärt arg. Ni som läser min blogg vet att jag har bindvävssjukdomen Ehlers-Danlos syndrom, som bland annat innebär frekventa migränanfall. Många av er vet dessvärre precis hur det är, för ni lider av EDS själv.
För er som inte vet vad syndrom är så betyder det symptomkomplex, alltså flera symptom.

Det finns ett tiotal migränexperter i Sverige och jag går hos en av dem. Denne neurolog diagnostiserade även min EDS i okt-11.

Från och med maj 2016 har jag haft 50% sjukersättning. Var sannerligen inget som gick lättvindigt, utan detta beviljande föregicks av en massiv byråkratisk korrespondens. Precis det man inte orkar när man redan mår dåligt. Till skillnad från många andra har jag dock gott stöd av min make. 
Då hade jag ändå genomgått ett långt program hos Multimodala Smärtteamet och FK hade deras rapport.

Sedan flera år tillbaka blir jag allt sämre av min EDS. Ständig smärta, en vidrig trötthet som inte går att förklara för någon som inte har EDS, samt 7 - 28 triptankrävande migrändagar i månaden. En IBS som periodvis också intensivt bråkar med mig
I februari-16 gick det inte längre att klara att jobba mina då tre dagar i veckan. Fick ringa och sjukanmäla mig ca 8 gånger av 10 när jag skulle ha arbetat - olidligt pinsamt. Då har jag ändå arbetat många många dagar med smärta.
Hade ett oerhört lindrigt arbete, där jag satt i eget rum, utan telefon på en vårdcentral och skrev journaler helt ostört. Fantastiskt trevliga arbetskamrater och jag stortrivdes verkligen där.

I juni 2016 ansökte jag om 100% sjukersättning, situationen hade blivit helt ohållbar. Är en person som är van vid att kämpa och jag försökte verkligen arbeta mina 18 tim i veckan, men de ständiga migränanfallen var helt mördande. Alla som har EDS vet vilken fruktansvärd trötthet man redan lider av och att då dessutom ha migränattacker mer än halva månaden ovanpå det och ofta är magsjuk = man blir totalt slut i kroppen.

Återigen massiv byråkratikorrespondens. Fullständigt utmattande. Får ont i magen bara jag ser Försäkringskassans logga på kuverten i brevlådan och detta har utvecklats till att jag studsar till av obehag var gång jag hör brevbäraren stänga locket på lådan.

Småningom blev jag beordrad av FK att besöka en mottagning de samarbetar med som heter Susano. Fick uppfattningen att man typ skulle vara döende för att få lov att ändra mottagningstider hos dem. Lite ironiskt eftersom det ju faktiskt är ganska svårt sjuka människor som kommer till dem....!
På Susano skulle jag träffa sjukgymnast, psykolog, arbetsterapeut och läkare.

Gjorde så i sept, okt och november i höstas. När jag var där första gången fick jag till min förvåning veta att de inte alls hade någon journal från min neurolog, så andra gången jag var där tog jag med denna och medan jag var inne hos psykologen skulle receptionisten scanna in journalen.

I nov-16 får jag en kopia på Susanos  'Läkarutlåtande efter teamutredning för bedömning av medicinska förutsättningar för arbete'. Det första jag upptäcker är att när de listar vilken dokumentation de tagit del av finns INTE min neurologs journal med!?! Det är ju den som är det absolut viktigaste!!
Trots att jag med säkerhet VET att jag skickat neurolog journalen till FK två gånger, hävdar även dessa att de aldrig fått den!?!!! 
Vad fan är det frågan om? Kommer det ett papperstroll och äter upp just den viktigaste journalen varje gång jag delar ut neurolog journalen?! Visst, så måste det ju vara......

När jag var hos sjukgymnasten på Susano och fick göra en himla massa tester hade jag ett pågående migränanfall och i slutet av besöket fick vi avbryta test efter jag hade så fruktansvärt ont att jag började storgråta.
Då jag var hos psykologen fick jag migrän under själva besöket.
Ändå står det i läkarbedömningen: "Har med sig dagschema över ett stort antal migränattacker som utgör det främsta besväret enligt patienten. Några attacker under denna utredning ses dock inte".
Dessutom har sjukgymnasten skrivit "Visar inga smärtbeteenden" och även att hon avbryter tester ..."då patienten blir mycket ledsen". Men herregud i himmelen!!
Även om jag inte hade haft migrän på två av de fyra besöken på Susano betyder ju inte det att jag inte lider av migrän! Djupt kränkande.

Ni kan dock tro att FK hängt upp sig på dessa meningar! Jaha ja, så då har jag alltså ljugit om min migrän i alla år. Knaprat i mig massor av Imigran (även i injektionsform), Sumatriptan, Zolmitriptan och Relpax, med en massa biverkningar - bara för att jag tycker det är kul?? Missat fester, släktträffar, ringt återbud till träff med väninnor, mm mm för att jag fejkar migrän???
Oh well, säger självaste FK att jag inte har migrän så måste det ju vara rätt. Makten FK vet naturligtvis bättre än patienten.

Att Susano även skrivit att jag har: 
..."låg belastningstolerans, snabb uttröttbarhet, muskulär inhibering, eftersmärta och behov av lång återhämtning"....... "bedöms ha svårt att självständigt klara av enstaka moment....",  "Funktionen ter sig mycket ojämn och dagsformsberoende...",  "... behöver något längre tid jmf med vad som är vanligt för att klara av uppgiften", mm mm tycks FK icke ta någon notis om överhuvudtaget. 
Myndigheten kanske heller inte är bekant med uttrycket dagsform???

Några dagar före julafton fick jag besked från FK att de avslår min begäran om ytterligare 50% sjukersättning.
Jag överklagade detta och fick i slutet av februari ett brev från Omprövningsenheten där de upplyser mig om följande: "Det är för närv många som begär omprövning. Detta innebär att det kan ta omkring 25 veckor innan ditt ärende blir handlagt".
Tjugofem VECKOR, ett halvår!!!
Jaha ja, vad ska jag då göra under tiden? Prostituera mig?? Sluta äta? Begå självmord?
Förstår verkligen att det är många som överklagar, så otroligt rabiata som denna maktmissbrukande myndighet är.
Hade ansökt om sjukpenning under tiden, men har fått AVSLAG på denna idag - kom en tjock bibba från FK.
De låter också meddela att om jag vill lämna synpunkter på detta beslut, har jag till den 21 april på mig, dvs 16 dagar. Har alltid tyckt det varit märkligt att när den sjuka ska inkomma med något, så ska det gå undan (undertecknad kan ha migrän en vecka och vara magsjuk därefter). När FK ska komma med beslut kan det ta aaaaaaaall tid i världen. Är inte detta ett konstigt fenomen...?!!

I dagens bibba framkommer det också att FK 1 feb gjort en konsultation med försäkringsmedicinsk rådgivare. Denna doktors namn finns med och jag vet mycket väl vem hon är eftersom jag för en del år sedan jobbade på samma ställe som vederbörande. Hon är distriktsläkare och det vet alla med EDS att 9 distriktsläkare av 10 inte kan ett skit om Ehlers-Danlos.
På en vårdcentral jag jobbade på 2013 - 2015 fanns det 11 st doktorer. EN av dem visste var EDS var och det berodde på att hon arbetat på Smärtrehab tidigare!!!

Lever således på 50% sjukersättning nu. 
Förstod att det inte skulle bli lätt med FK när man lider av en sjukdom som oerhört få doktorer kan någonting om. Detta är ju dock helt absurt. Kommer icke att ge mig. Undertecknad är 50++ och har betalt skatt i hela mitt liv. Jag har inte bett om att bli född med denna fruktansvärda sjukdom, som bara tycks bli värre och värre. 
Är FK ett självändamål eller???

Jag har nästan förlorat allt pga sjukdomen;
Har 240 högskole poäng inom hälso- & friskvårdssektorn och är licensierad mental tränare, men blev 2011 tvungen att säga upp mig som hälsokonsult/kostrådgivare då jag mådde så dåligt att jag inte orkade med jobbet (var innan diagnosen).

Orkar sedan i feb-16 inte ens arbeta på ett välanpassat jobb, 18 tim i veckan.

Orkar sällan träffa vänner. Sociala livet är nästintill obefintligt. Till en gammal väninna har jag fått lämna återbud till 3 ggr i rad när vi försökt träffas.

Tidigare tränade jag som en galning och bara älskade det (hade en syreupptagningsförmåga som var så hög att det inte fanns med i tabellen), numera får jag vara glad om jag orkar ute på en promenad.

Ovanpå alla andra djävligheter detta ständiga käbbel med FK. Utan tvekan gör Försäkringskassan mig sämre. Blir helt slut av deras terror och ständiga misstro, expertuttalande till trots.
Skulle aldrig välja den vägen själv, men jag förstår verkligen att folk tar livet av sig efter FK:s maktmissbruk och inhumana agerande, speciellt om man är ensam.
Innan jul var det ännu en EDS:re som tog sitt liv, då hon inte längre orkade kämpa mot sjukvård och myndigheter. I "välfärdslandet" Sverige.......

Till er som nyligen börjat ett ärende hos FK. Se till att dokumentera ALLT ni gör som har med dem att göra. När ni pratat med dem i telefon, vilka papper ni har skickat till dem. Skriv ner rubbet, så att de inte kan förvränga eller komma med felaktiga påståenden i framtiden. Jag är inte den enda där FK hävdar att de aldrig fått aktuella papper. Notera samtliga kontakter med denna märkliga myndighet.

Det hade varit helt underbart om EDS (och andra sjukdomar) inte fanns. Det hade annars varit fantastiskt om alla maktmissbrukande beslutsfattare fick leva i en EDS-kropp i en vecka. Gud vad jag önskar det. Men jag kan ju inte trolla......

  /En trött, besviken och FÖRBANNAD Meja
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar