onsdag 1 mars 2017

FANTASTISK OTROLIG HISTORIA, "THE MIRACLE MAN"


Hejsan gott folk!
Ny månad, hurra! Snart är dessa tre första hemska månaderna på året över - och det kan bli vår! Så underbart! Dagen har redan blivit 3.42 tim längre i södra Sverige!  
Jag kom i kontakt med Mental Träning första gången då jag gick det friskvårdspedagogiska programmet på högskolan i Gävle. 
Har skrivit om M.T i bloggen den 13 sept -16, "Den kognitiva utvecklingsmodellen Mental Träning", den 14 sep, "Mera om fantastiska hjälpen M.T", samt den 30 sept, "Skidåkare som använde M.T".

I Gävle hörde jag först talas om Morris E. Goodman och hans otroliga berättelse. Vi fick se en filmatisering om det som hänt honom och jag har idag sett att denna faktiskt finns på Youtube!

Goodman blev snabbt framgångsrik då han började jobba som säljare på ett försäkringsbolag startade senare ett eget bolag.
Han tog flygcertifikat och köpte ett eget litet flygplan.
Den 10 mars 1981 (minns detta datum eftersom jag själv denna dag satt i ett plan på väg till USA för ett års vistelse där!) var Goodman själv ute och flög sin Cessna, då han plötsligt oväntat fick motorkrångel och planet störtade......

Goodman ådrog sig följande skador:
brott på 1:a och 2:a halskotan
krossade ryggraden
struphuvudet blev så illa skadat att han aldrig mer skulle kunna tala
fick svårt skadade sväljreflexer.

Han fick en nervskada som berörde:
levern, gallan, njurarna och diafragman.

Läkarna berättade för Goodman's anhöriga att John aldrig skulle kunna andas utan respirator och att han fick vara glad om han kunde lära sig att äta igen.

Vad läkarna inte visste var att Goodman var en man som var väldigt van vid att sätta upp olika delmål och huvudmål - och nå dem. Det hade han gjort under hela sin framgångsrika yrkeskarriär.
Nu hade han all tid i världen där han låg i sjukhussängen och han började göra olika målsättningar för sitt framtida liv.Dubrovnik

Han gjorde 'misstaget' att berätta för en doktor om sitt huvudmål, nämligen att bli helt återställd. Läkaren sa att detta var fullständigt orealistiskt.
"Jag visste att jag måste bekämpa läkarnas negativa förväntningar".

"Every story has its villains, and the bad guys in mine seemed to be society itself. When someone sustains injuries as severe as mine they just expect that person to die. I didn't care what medical science expected. I knew what I expected, and that was to beat the odds and walk out of the hospital on my own two feet".

Tolv veckor efter olyckan andades Goodman själv.
Åtta månader, om än lite stapplande, går Goodman själv ut från sjukhuset!!!
Trots att det bara var en filmatisering av händelsen minns jag att jag bölade så det sprutade just vid denna scen!
Efter att Goodman blivit återställd började han jobba som 'motivational speaker' och författare.
Goodman skrev en bok om det hela: The Miracle Man: An Inspiring True Story of the Human Spirit. Dessvärre verkar den inte vara översatt till svenska. Otroligt dumt, det är just sådana här historier ALLA borde få ta del av. Tänk vilken otrolig inre kraft vi alla egentligen har.
Och tänk om Goodman hade lyssnat på "experterna", hemska tanke....
Eller som Uneståhl skrivit i en av sina böcker: "Tänk om någon lärare prackat på Einstein en dålig självbild, ex att han inte klarade av matematiken. Eller att Churchill inte hade bra förmåga för engelska språket"!

Både Du och jag kan mer än vi tror!
Ha en fortsatt skön vecka!
Du kan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar