fredag 15 september 2017

ART JOURNALING INSPIRATION


Hejsan gott folk!
Hoppas allt är bra därute och att kreativiteten flödar. Vill minnas att september förra året var väldigt fin. No such luck i år, värsta aprilvädret!    
Jag tittar ofta på pysselvideos på Youtube för att pigga upp mig, och en av mina favoriter är Umut Rados i London. Tycker the art journaling i denna video som hon la ut igår är otroligt fin, love it!

Dessutom har Umut ofta många bra tips. I gårdagens video berättar hon om Molly Harrison, som åtminstone jag inte hört talas om tidigare. Umut länkar till Molly's sida, där man kan få massor med inspiration. Dessutom lägger Molly Harrison tydligen ut vackra bilder ibland, som den 'sjöjungfru' Umut har i sin video, så att man kan måla dem själv. Kul!   😍
Vet inte om ni andra som tittar på craft videos har koll på terminologin på engelska? Själv hade jag tidigare svårt att hålla isär nedanstående begrepp.

IRIDESCENT = regnbågsskimrande
OPALESCENT = färgskimrande
PEARLESCENT = pärlemorsskimrande

Vad jag förstår när jag sökt är följande enkelt uttryckt:
LUMINESCENT = kallt självlysande ljus.


Andra uttryck som är ofta förekommande är TRANSLUCENT, som är genomskinlig.

NON POROUS SURFACE, är förstås icke porös yta, vilket innebär att underlaget inte är (upp)sugande. Som t ex då man använt gel medium på sitt art journal spread, eller canvas.

Minns när jag var på min första scrapbooking träff för sju år sedan. Tyckte nästan att det lät som om de rutinerade där talade ett annat språk!  😊


Avslutar dagens blogg med några av mina journaling spreads:


Inte lyckats hitta författaren till citatet ovan...
Här har jag bara gone bananas, vilket är roligt ibland (I'm not the most 'stylish' person!)!Valt att skriva citatet på svenska och det är väl Nalle Puh som ligger bakom det!


Vill ni ha ett riktigt gott och nyttigt fredagsgodis, klicka här! Skrev om det i sept förra året.
Såååå himla gott!Trevlig helg på er
& happy crafting!


     /Meja  👱


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar