söndag 21 maj 2017

SWEDEN INTERNATIONAL TATTOO 2017, ACT 1Hej på er, gott folk!
Igår (lörd) var jag på Malmö arena för att nyttja makens ena julklapp till mig; biljetter till det tattoo som går av stapeln vartannat år i Malmö. OMG vilken fantastisk julklapp! Var helt lycklig!


Opening ceremony. Södra Skånska Regementet P7 och the Royal Fire Brigade Band från Malmö (Sveriges enda musikkår inom brandförsvaret) inledde. Pampigt så in i vassens!
Ingen bra skärpa, men de andra fotona på The Tattoo Choir var ännu värre...! Detta är Kammarkören vid musikhögskolan i Malmö.
Det skulle egentligen ha varit en musikkår från Frankrike, men de hade fått problem med flyget och kunde inte vara på plats. 
Istället bjöd dessa duktiga tjejer från Estland på ett extranummer. Så otroligt duktiga (själv hade jag snott in mig inom tio sek!).
Jag vet - helkass bild. Måste dock lägga in det ändå för det är faktiskt HELEN SJÖHOLM som står där och sjunger!! Hade ingen aning om att hon skulle vara med och fick en chock. Maken hade klart vetat detta sedan han köpte biljetterna i julklapp och bara flinade när jag stammade fram "Ddddde e' ju H-h-helen........."
Makalösa Sjöholm sjunger här 'Hem till mamma'.
Ytterligare en positiv chock. Fullkomligen ÄLSKAR riverdance! Detta är Northern Ireland Innova Irish Dance Company. Denna grupp har tydligen varit med i Britain's Got Talent för tre år sedan. Så otroligt duktiga tjejer! I extas när de dansar till traditionella irländska riverdance visan.
Superproffset Helen Sjöholm bjuder på ytterligare skönsång. Vilket röst alltså....!Här döljs Sjöholm av the Drum Major i the Royal Fire Brigade Band. I röd klänning en sångerska vars namn jag dessvärre inte uppfattade.
Visste att dessa skottar skulle vara med och längtade efter dem. De är helt underbara! The Royal Regiment of Scotland Pipes and Drums 7 Scots
Har så länge jag kan minnas älskat ljudet av säckpipa. Det är verkligen speciellt! Blir nästan lite bölig när jag lyssnar till detta fantastiska svåra instrument.

Musikerna i denna grupp medverkar regelbundet vid militära insatser utomlands, t ex i Afghanistan som bl a sjukvårdare och radiosignalister.Här har vi West of Scotland Highland Dancers in action. Vilket härligt gäng väldigt unga tjejer! Deras olikfärgade dräkter representerar de olika skotska klanerna. I know, such bad focus! Kan dock inte låta bli att även ta med denna, för flickan är bara 5 år!!! Så himla gullig!De skotska tjejerna uppträde tillsammans med "husbandet" från Edinburgh. Gåshud!
Inte lätt att ta foton på alla som uppträdde, eftersom de var in action konstant! Det här är i alla fall Club Piruett Elite Team från Estland. De var ett 20-tal gymnaster i åldrarna 10 - 25 år. Otroligt imponerande att få se deras blandning av gymnastik, dans och balett.
Här fick vi åter njuta av Helena Sjöholms underbara sång.


Efter detta var det slut på Act 1. Om Act 2 kommer jag att skriva om några dagar, det var precis lika bra som första akten.
Även the Band of the Household Cavalry från England, som brukar uppträda vid Buckingham Palace, var med men fick tråkigt nog inga bilder av dem. De spelade bl a Lord of the Rings, en Adele låt, mm. De har röda vackra rockar med vitt skärp.

Vilken förmån att få se detta - alla borde få uppleva denna förstklassiga underhållning!


Ni får ha det så gott så länge!


       /Meja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar