lördag 1 april 2017

ART JOURNALING TILL FOLKET!

Hejsan Gott Folk!
Ny månad och nu måste det väl alldeles snart vara vår på riktigt! Här har solen visat sig - om än något tveksamt. Mannen och jag slog till både igår & idag och fikade i trädgården. Såååå härligt! Friskvård i kubik (om man bortser från bakelsen!)!
Hoppas solen skiner på er därute!
Helt ljufveligt att få sitta och lyssna på glatt fågelkvitter medan man får lite uppiggande koffein i kroppen. Behövs efter många migrändagar i mars. Varmt välkommen härliga vår!


Älskar rosa!


Eftersom jag har Ehlers-Danlos syndrom har jag svårt att komma igång om dagarna. Varenda j*kla dag. Alltid ont någonstans också den vidriga eds-tröttheten som är mördande. Började i höstas titta på mixed media klipp på Youtube, medan jag käkar frukost - och framför allt intar välbehövligt koffein!
Den 18 nov förra året snubblade jag över Marta Lapkowskas videos och blev helt såld. Marta är från Polen, bor på Irland och hon är både duktig & charmig. Såg bland annat hennes 'How to break a blank page' serie för nybörjare, som är väldigt bra hjälp för alla som vill testa art journaling.

Jag råkade ha två tomma skrivböcker hemma och började testa detta "färgkludd". Annars kan man ta vilken gammal bok som helst, eftersom man ändå stryker gesso över sidorna. 
Har hållit på med scrapbooking sedan december-09 och gjort en massa layouts + kort. Men det är ju så KUL med "riktiga" färger!


Denna första blev tämligen tam. Tre mistfärger, lite modelling paste (=struktur pasta) och stämplar. Tänkte först inte ta med den här tråkiga, men vi alla måste ju starta någonstans och detta är ett nybörjare spread.
Under alla tidigare år av pysslande har jag aldrig någonsin gjort något till mig själv. Denna bok är min och jag skriver peppande ord till mig själv!
 #1    Boring, but you have to start somewhere!   :)
Nov -16

#2    Som sagt inspirerad av Marta, som också gjort journals med tags på. Själv gillar jag dessa färger ihop. 
Nov -16
#3    Faktiskt en av mina favoriter. Röd är inte en färg jag brukar använda i något sammanhang, men här sprutades det! Är Memories Mists, Strawberry Daiquiri, från Stewart Superior i USA. Tyvärr den enda flaska jag har i detta märke; det är den bästa sprayflaska jag haft, aldrig några problem med den - den gör precis det den ska.
Nov -16
#4     Went a bit bananas with the gold....!!
Nov 2016


#5.    Jäpp, gillar både fjärilar, spets och mycke' färg! Här är misterna från italienska Stamperia, köpte dem i Prag.
Dec 2016.
#6    Rosa & lila har alltid varit favoritfärgerna. Som jag nämnt tidigare här i bloggen är enligt Feng Shui lila en andling färg och rosa en läkande färg. 

Som synes är jag inte direkt någon som kör den minimalistiska stilen, haha....!
Dec -16


I kväll ska jag börja på mitt 27:e art journaling spread (i min 2:a bok). Det är otroligt roligt och mycket terapeutiskt. Färg gör mig glad!


Mannen snodde min kamera igår och tog denna fina bild utanför ytterdörren!


Om du också har EDS och om du inte har något direkt hobby, så rekommenderar jag verkligen det här. Du behöver inte ge dig iväg någonstans och du kan syssla med detta när du orkar. Instruktioner och inspiration kan du få via Youtube; det finns MASSOR med tutorials (undervisningsklipp) där, som duktiga pysslare delar med sig av helt gratis. Själv sitter jag ofta med iPad:en i sängen och tittar när jag inte mår så bra. Brukar bli gladare av det och ofta väldigt inspirerad till att pyssla. 
Både gesso och modelling paste kan man göra själv, finns också klipp på Youtube hur man går tillväga med vitt klister, bakpulver eller barnpuder, billig vit akrylfärg och ev vatten.

Jag kan inte sjunga (verkligen inte!!), sy eller teckna. På det här sättet får jag en chans att vara kreativ ändå. Gör gott i själen.
Det är verkligen terapeutiskt att vara kreativ. 
Har du EDS eller annan kronisk sjukdom kan du ju skriva affirmationer till dig själv i din art journaling bok.

Förresten har Engströms Art Studio fortfarande några färger Glimmer Mists kvar för 20 kr st, såg jag just!!!Från trädgårdenDå får jag avslutningsvis önska er en trevlig lördag kväll och
mysigt skapande!

Allt gott!                 


2 kommentarer:

  1. Those are soooo so beautiful ! thank you for sharing

    SvaraRadera
  2. THANK YOU, Marta, for all the fabulous inspiration!

    SvaraRadera