onsdag 17 januari 2018

BILLIGA ALCOHOL MARKERS + 3 JOURNAL SPREADS


Hello fellow crafters!
Hoppas året börjat finemang och att kreativiteten formligen öser över er! Är redan den 17 januari, men detta är årets första pysselblogg för min del (skrivit två andra bloggar). Här nere i södra Sverige har dagen blivit 45 min längre sedan vintersolståndet, i Luleå lär det vara betydligt mer. YEY, välkommen ljus, we need ya'! 

Fick Du "något pyssligt" i julklapp kanske? Min fina man gav mig en stämpelplattform, toppen! När jag stämplar blir det sällan avtryck från hela stämpeln..... 


Och hur man än gör när det är väldigt detaljerade stämplar, är det svårt att få dem bra utan detta verktyg.
 

Nu kan jag stämpla så många gånger jag vill, så att alla små detaljer faktiskt är med i avtrycket (vilket de inte är ovan, bara stämplat en gång och då blir det inte bra).  

I söndags var jag på Center Syd och skulle inte alls till Panduro, men då vi var i en butik i närheten såg jag att det stod REA i Panduroaffären - och då måååååste man ju bara ta sig en titt!!  😜  
De hade bland annat rea på julsaker (förstås!), rätt mycket papper (paper pads), samt amerikanska Sharpies.


Köpte dessa 21 "markeringspennor" för 134,95. Blir alltså 6,42 kr per penna. Nice price! Detta är 'limited edition', så det gäller att passa på! Fanns många pack kvar i denna butik.

Uppdaterat blogg: man kan alltså även köpa dessa i Panduros webshop: rea på 21 st Sharpie markers  

Har sett Sharpie pennor på rea tidigare, då har de kostat 200 kr, vilket även Pricerunner uppger som pris på just detta pack. 
Dessa är med 'fine point' spets, finns visst även med ultrafine spets om man ska måla små detaljer (har jag dock inte sett på rea).


 
Sharpies är alkoholbaserade tuschpennor (och de luktar inte särskilt gott!). Är i alla fall väldans snabbtorkande. Du kanske hör till dem som målat med dem i flera år?!

Finns inte alls så många färgnyanser som t ex Copic markers har, men ibland är det bra när man kan blanda och använda olika märken.
Sharpies ska förvaras liggande, eller stående med spetsen nedåt. Har man pennor med dubbelspets (som t ex ProMarkers) ska de förvaras liggande så att färgen blir jämnt fördelad. Förutom att blanda färgerna med andra i samma färgfamilj på ditt alster, finns det andra tekniker man kan göra, finns Youtube videos på det som med alls annat!


Detta vintriga designark kostade 3 kr!! Tänkte klippa sönder arket igår kväll när jag höll på i min art journal för att göra ett vinterlandskap, när mannen bara "Neeej, klipp inte sönder det fina pappret"!!  😲 


En rolig sak som inträffade igår är att inspirerande Umut Rados är tillbaka på Youtube efter mer än en månads uppehåll. Igår la hon in en video på ett jättefint art journaluppslag. Innan hon börjar skapa visar hon dock en massa sanslöst vackra saker från italienska Stamperia. HERREGUUUUD, så sjukt snygga papper & grejor, höll på att smälla av!! Ville bara hoppa på första bästa flyg till Italien och ha världens shoppingorgie i någon Stamperiabutik...! Länken till Umuts video här, dreamy lovely!! 

Blev så inspirerad både av Umut's alster men även av de underbara produkterna hon visar att jag var tvungen att sätta mig och pyssla!Här är ett spread som jag gjorde för ett par veckor sedan. Kladdade med akrylfärger och sedan gelatos.


Den här blev inte alls som jag tänkt, händer mig ganska så ofta...!


 

Denna är 'scraplift:ad' från en video Umut gjorde maj 2017, som heter Sunrise.
Om ens egen inspiration av olika orsaker tar helt slut är det skönt att kunna göra så här ibland, så kommer man igång igen (bara man anger källan). Brukade ytterst sällan använda blått innan jag gjorde ovanstående.
Ha en mysig onsdag kväll på dig!
Happy crafting!

  
Taget utanför huset den 7 januari, kl 17.37!
       


     /Meja   
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar