onsdag 7 februari 2018

PYSSELSNACK OCH 4 JOURNAL SPREADS

Hej allesammans!
Hoppas ni har det bra därute och att ni klarat er från influensa och andra otrevliga virus. Har just varit ute och hängt upp en talgboll till fåglarna, de små dunbollarna är för kära! 
Förra veckan var hemsk för min del, hoppas denna vecka kommer att bli bättre (fast det känns inte så ännu...!). Tack & lov för pysselterapin!! 😊

En annan sak jag tar till är feelgood magasinet Daphne's Diary, som jag berättat om tidigare. Fick nys om denna av Youtubern Umut Rados.


Handlar om alla sorters pysslande, mat, resor, vintagebutiker, inredning, reportage om olika kvinnor som numera kan leva på sitt skapande, mm.


Hög mysfaktor!


De här håller jag på att klippa ut, ska ha dem till ett art journaling spread. Ibland är det terapeutiskt att sitta och klippa!


 

Verkar vara många i den kreativa världen som gillar ugglor. Själv har jag en uttalad fobi för dem, är faktiskt den enda riktiga fobi jag har. Hua!! När vi är i stugan i skogen vågar jag inte gå ut med soporna om det är mörkt, för träffar jag på en uggla IRL kommer jag att dö av skräck!!!
  


 Daphne's är fylld med vackra bilder. Underbart och unikt är att det inte finns någon vanlig reklam alls. Uppskattar verkligen detta! 

Umut Rados på Youtube har gjort ett jättefint journal spread på en annan flicka i tidningen. Titta på denna inspirerande video. 
Hur tjusigt som helst! 

Här följer några art journal spreads jag gjort på sistone:


Kladdade med gelékritor vilket inte alls blev bra! Hade samma dag sett en video med Bella Rose, så inspirerad av den jag målade över det mesta av katastrofen med mörkblå akrylfärg! 


Rosa (och lila) är mina ständiga favoritfärger. Som jag nämnt tidigare är rosa enligt den kinesiska filosofin Feng Shui bland annat en läkande färg. Stenciler från Stamperia (de doily liknande), samt Panduro (diamond shapes). Bruna och gröna blommorna från Systrarna Grene.


Första gången jag hörde 'Det finns mer än lagom' var 1996 på det friskvårdspedgogiska programmet, från gästföreläsaren Holger Björklund som arbetat väldigt länge med ledarutveckling. Han driver Ateljé Lyftet och är mycket inspirerande att lyssna på.

Dagen har blivit 2 tim och tre min längre nere i södern. Det tar sig!

Ha en mysig kreativ onsdag kväll! 
 
Nästa nr av Daphne's den 6 mars


Allt gott från
MejaInga kommentarer:

Skicka en kommentar