torsdag 22 september 2016

SUPERGOTT BRÖDRECEPT



Hejsan alla baksugna!
Gårdagens inlägg handlade ju om hur processat det bröd är som man köper i butikerna. Här är ett recept på ett bröd som inte är fyllt med luft - det är riktigt tungt!

Första gången jag smakade detta var förra julen. Vi var i stugan och fick besök av vänner. Karin hade med sig två bröd på nedanstående recept. Jag var helt blown away över hur otroligt gott det är!

FILMJÖLKSLIMPA


·         5 dl vetemjöl
·         2 dl grahamsmjöl
·         3 dl rågsikt
·         2 dl havregryn
·         1,5 dl rågkross
·         2 dl vetegroddar
·         1,5 dl vetekli
·          lite russin
·         lite solroskärnor
·         5 tsk bikarbonat
·         2 tsk salt
·         2 dl sirap
·         1 l filmjölk

Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil och sirap. 
Häll i två smorda avlånga formar (modell sockerkaka). 
Degen är ganska lös.
          
Grädda längst ner i ugnen 180° i 75 minuter, stäng sedan ugnen, öppna luckan och låt stå på eftervärme en stund.                               Det kan bli så att solroskärnorna blir alldeles gröna i brödet, helt ofarligt, bara så ni vet!



Vill passa på att önska er en riktigt trevlig helg redan nu, då jag snart ska bege mig ut i skogen några dagar. Ska bli underbart att få vistas i total tystnad!


Ha det riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar