söndag 4 september 2016

SCRAPBOOKING PARADIS I RIGA!

Hej hej i regnrusket!
Sitter denna kväll och njuter av regnets smattrande på rutan med en kopp kaffe i favoritkoppen vid datorn.
Migrän deluxe i förmiddags till trots, lyckades jag vid smärtfrihet komma ut och promenera. Sååå härligt! 
Hoppas att ni därute också haft en riktigt trevlig söndag.

För drygt en vecka sedan kom vi hem efter fyra dagar i Riga, Lettland. Till min glädje finns i denna vackra stad en specialiserad scrapbooking butik (plus en hobbyaffär med bra scrap avdelning).

Scrapaffären har även web shop, därav detta inlägg. Tycker det är otroligt skoj när jag stöter på pysselsaker som jag inte sett i Sverige. Kanske finns här något för dig också?? Googla i så fall bara scrapbooking Riga så får du upp sidan. 
Har i efterhand dock fått veta ett vissa av sakerna fotograferade nedan finns i svenska web butiker, som t ex träfigurerna (även om jag aldrig hade stött på dem) och så klart Prima blommorna. 
Here goes!
Kantstansar, kan man väl aldrig få för många av....?!
Corner punches för att göra vackra hörn på pappret eller fotot.

Dies! Erkänner villigt att detta är en av mina stora laster i livet....
Blommor - just love it! Priser från euro till kr via valutaomvandlaren, på Primablommorna från höger övre raden: 30,40 kr tiopack, 28,50 kr för sex st, 23,25 kr för sex st med de två gröna överst och 23,25 kr för Fleurs de Prima längst ner till vänster med sex st i.
Embellishments; de rosa knappliknande dekorationerna är gjorda i Ryssland.
Blir rent lycklig av dessa, älskar speciellt parkbänken uppe till vänster!

Avslutningsvis trä embellishments, himla bra till mixed media.


Denna affär i Riga finns på Facebook och där finns omdömen om butiken. Själv har jag inte hunnit beställa varor via deras web ännu. Kommer att ha fullt upp att pyssla med ovanstående under överskådlig tid! 
Dock börjar enligt uppgift scrapbooking bli stort i Ryssland och de berättade i Riga butiken att de kommer att beställa en hel del därifrån och Ukraina. Då lär man sannolikt kunna hitta lite udda saker. Tim Holtz i all ära, men personligen börjar jag bli lite trött på det monopol han tycks ha världen över!

Är så glad för dessa saker, som jag fick av mannen i födelsedagspresent. Scrapbooking är tveklöst terapi för min del. Ibland kan man bli helt absorberad när man håller på med en scrap layout, eller när man kladdar med gesso & färger.
Om du också ständigt har smärta hoppas jag innerligt att du har någon härlig syssla att 'sjunka in i' när det härjar i kroppen.
Pyssel är toppen, men även en fängslande bok eller film funkar bra för att avleda sig från smärta.

När jag väl lyckats komma iväg på pysselträffar har jag märkt att det faktiskt är väldigt många scrappare som har tuffa diagnoser.
Det är ju ett välkänt faktum att det är bra för hjärnan att vara kreativ. 
Själv är jag inte bra på att t ex sy, teckna eller sjunga. Är dock musikalisk så jag hör verkligen varenda falsk ton jag tar - och de är många! Plågsamt! När jag är på bröllop, dop, etc brukar jag mima då psalmerna ska avhandlas av hänsyn till övriga gäster.
Med scrapping kan jag få vara kreativ ändå!

Som författaren till 'In Search of Excellence', amerikanen Tom Peters hävdar:

 "Det finns ingen som tackar en 
 för att man inte har roligt i livet"!

Önskar er en roliger' kväll
och ny vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar